Imunoložka Blanka Říhová v Lenošce Iva Šmoldase

16. listopad 2014

Jak povzbudit imunitní systém? Kupte si kilo pomerančů a jděte do divadla nebo na koncert. Podle profesorky Blanky Říhové je pro dobrou kondici nejdůležitější dobrá nálada.

Divadlo provázelo imunoložku Blanku Říhovou od mládí. Jak se ale svěřila moderátorovi Ivovi Šmoldasovi, víc jí učarovala důstojnost bílých plášťů a krása petriho misek. Také viry podle ní mohou být i krásné.

A co vás možná překvapí nejvíc, je, že jako jednu z nejcennějších potravin pro náš imunitní systém doporučuje ředitelka Mikrobiologického ústavu Akademie věd kysané zelí. Nahlédněte do humorných obtíží léčby v rodině lékařově.

autoři: Ivo Šmoldas , Markéta Košťáková
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.