Horalské placky

A nejen pro horaly, pochutnat si na nich můžou i lidé z města.

Suroviny:
250 g brambor
asi 3 rovné lžíce hladké mouky
asi tři lžíce maizeny – kukuřičného škrobu
100 g slaniny
sůl
pepř
sádlo na smažení

Postup:

1. Oloupané brambory nastrouháme najemno.

2. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpečeme.

3. Do nastrouhaných brambor vmícháme mouku a škrob, rozpečenou slaninu, podle chuti osolíme a opepříme. Pokud směs vyjde příliš hustá, přidáme trošku vody.

4. Na rozehřátém sádle pečeme placky po obou stranách.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.