Dušená kuřecí prsa v zelenině

Suroviny: 200 g prsíček, 80 g cibule šalotky, 150 g směsi – rajčata, papriky, cuketa, lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř a půl lžičky mleté sladké papriky, voda.

Postup: Maso osolíme, opepříme a lehce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme nakrájenou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Na závěr ochutíme protlakem a paprikou, podle potřeby dosolíme, dopepříme.

Dobrou chuť vám přeje Dana Bucková a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.