Dušená kuřecí prsa v zelenině
Suroviny: 200 g prsíček, 80 g cibule šalotky, 150 g směsi – rajčata, papriky, cuketa, lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř a půl lžičky mleté sladké papriky, voda.
Postup: Maso osolíme, opepříme a lehce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme nakrájenou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Na závěr ochutíme protlakem a paprikou, podle potřeby dosolíme, dopepříme.
Dobrou chuť vám přeje Dana Bucková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.