Chřest s máslovou strouhankou
Nechte vyniknout jemnou chuť chřestu.
Ingredience
- zelený chřest
- máslo
- strouhanka
- sůl
Postup:
- Chřestu dolomíme dřevnaté konce – můžeme je využít pro polévkový vývar.
- Stonky povaříme v osolené vodě.
- Na rozehřátém másle osmahneme strouhanku pěkně do zlatova.
- Podáváme s vařenými bramborami, dáme na ně plátek syrového másla a chřest posypeme osmaženou strouhankou.
Související
-
Chřestové rizoto
Suroviny: 1x svazek bílého chřestu, 1x svazek zeleného chřestu, 1l drůbežího vývaru ( asi je to barbarství, ale pro tyto účely většinou používám bujón v kostce ), 2...
-
Chřestový koláč
Suroviny: 1 balíček čerstvého bílého chřestu, listové těsto, 4 vařená vejce, 2 čerstvá vejce, 200g dušené šunky, 2dc kysané smetany, bylinková sůl a čerstvě mletý p...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka