Bramborový salát č. 105

Kolik rodin, tolik variant a v nových rodinách vznikají další...     

Suroviny:

asi půl kg brambor typu A

1-2 mrkve – podle velikosti

1 petržel

půl celeru

1 střední cibule

2 vejce natvrdo vařená

šálek sterilované kukuřice

šálek mraženého hrášku

1-2 sterilované okurky

1 nakyslé jablko

sůl

pepř

1 malá majonéza

1 malá tatarská omáčka

1 lžíce plnotučné hořčice

Postup:

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme dobře vystydnout.
  2. Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě – nepřevaříme! A necháme vystydnout.
  3. Uvaříme vejce a necháme vystydnout.
  4. Oloupané brambory, jablko a zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli a okurku nadrobno. Mražený hrášek prolijeme na sítu horkou vodou, kukuřici slijeme z nálevu. Uvařená vejce nakrájíme a všechno zlehka promícháme.
  5. Smícháme tatarku s majonézou, osolíme, opepříme, doladíme hořčicí a zlehka vmícháme do připravené směsi zeleniny.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.