O pořadu Hvězdy Ondřeje Kepky

Český rozhlas Pohoda má novou moderátorskou posilu. Herec, režisér a scenárista Ondřej Kepka bude vzpomínat na výrazné osobnosti uměleckého světa, se kterými se setkal, které jej ovlivnily a které jsou blízké jeho srdci.

Ondřej Kepka k rozhlasové sérii sám říká:

„Mám velkou radost, že mohu pro Český rozhlas Pohodu připravit seriál, kde budu posluchače postupně seznamovat se svými zážitky, které jsem měl, když jsem se setkal třeba s Jaroslavem Satoranským, Josefem Somrem, vzpomeneme i na moji mámu Gabrielu Vránovou nebo na neuvěřitelně veselého a ironického Luďka Kopřivu. 

Měl jsem štěstí, že jsem se od mých šesti let setkával s řadou velkých uměleckých osobností – především divadelníků: herců, režisérů, autorů. Velmi mě ovlivňovaly, byly mými vzory.

Vzpomínám si třeba na krásná letní setkání na dvoře staroturanského domku, na Slovensku, kde měla herečka Zora Rozsypalová svůj letní byt a kam zvala své kolegy z ostravského divadla. Byly to stovky hodin debat o divadle. Já jsem jen poslouchal a poslouchal.

Nečekejte ode mne velké encyklopedické dokumenty. Na to máme jiné odborníky. Půjde spíše o hodinové pořady, které by měly být velmi osobní, plné zážitků, které mi přineslo setkání s našimi velikány.

Jak říkával Jan Werich: poslouchejte uchem shovívavým.“

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
občasník, so 10:00, repríza so 20:00 a 3:00Český rozhlas Pohoda

Pořad připravují

Další pořady