Vedení Penzionu Spokojené stáří v Pozlovicích na Zlínsku se snaží odvrátit možné uzavření

9. květen 2023 15:35

Penzionu Spokojené stáří v Pozlovicích na Zlínsku hrozí uzavření. Budova, ve které sídlí, totiž není zkolaudovaná pro poskytování ubytování a sociálních služeb seniorům.

Penzion Spokojené stáří v Pozlovicích na Zlínsku pro 72 klientů není od roku 2016 zkolaudovaný pro poskytování ubytování a sociálních služeb pro seniory, ale jen k rehabilitačním a lázeňským účelům.

Stavební úřad v Luhačovicích proto už v roce 2016 vydal nařízení, že je potřeba dokončit stavbu podle vydaného stavebního povolení a zažádat znovu o kolaudaci. Podle vedoucího stavebního odboru v Luhačovicích Tomáše Hrbáčka musí vedení odstranit nedostatky v oblasti hygienických a protipožárních opatření.

Podle ředitele Penzionu Spokojené stáří v Pozlovicích Miroslava Hansmana se o tom, že není něco v pořádku, nové vedení obecně prospěšné společnosti dozvědělo až na konci loňského roku. V polovině března se proto domluvili se stavebním úřadem, že vše uvedou do takového stavu, aby objekt vyhovoval.

Část už je podle Hansmana splněná – pokoje mají protipožární dveře, dokončují se únikové cesty včetně venkovních schodišť, která už jsou hotová, a potřeba už je pouze dodělat protipožární signalizaci a odvětrání únikových cest. Co se týče hygieny, tam už zbývá udělat pouze zkoušky kvality vody. Hansman také uvedl, že provozovatel podal na stavební úřad žádost o kolaudační souhlas na konci dubna.

Situací se zabývá i odbor sociálních věcí Zlínského kraje.

Spustit audio

Související