Úterní Noční Linka: Nevím o něm, chybí mi

3. květen 2022

Existuje člověk, se kterým jste byli v blízkém kontaktu a potom se vám najednou ztratil ze života? Chtěli byste ho zkusit znovu najít, zjistit jak se má a povědět mu, že jste na něj nezapomněli? A nebo se vám někdy povedlo takového člověka znovu najít? Pokud ne, pokuste se o to v dnešní Noční lince.

Jsou lidé, kteří v našich životech jsou neustále, a nikdy se z něj nevzdálí, jsou naším světem. Pak jsou lidé, kteří z našeho života odejdou. Neshodneme se a náš spor je tak zásadní, že se rozejdeme ve zlém, třeba až tak, že dotyčného ztratíme a on nás. Nebo se naše životy rozejdou přirozeným vývojem.  Postupně se odcizujeme, postupně míříme jiným směrem, až jednoho dne zjistíme, že naše životy už nemají společného jmenovatele. Jsou ale lidé, kteří do našeho života přicházejí a odcházejí. Obvykle v okamžiku, kdy mají udělat něco, co nám má pomoci. Třeba uvědomit si něco, co nám dosud nedocházelo. Zjevení takového člověka je obvykle velmi náhlé a objeví se ve chvíli, kdy to nejméně čekáme. Ve chvíli, kdy řešíme své starosti a problémy a na něj jsme už téměř zapomněli. A pak, jako blesk z čistého nebe, je tu. Jakoby se nic nedělo, co děláš, jak se máš, hej to je fajn že se zase vidíme... Znáte to také? Koho jste vy na delší dobu ze svého života ztratili? A potom třeba zase náhle našli?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.