Úterní Noční linka: Chodili jste do tanečních?

11. prosinec 2018

Chodili jste do tanečních? Jak na ně vzpomínáte? Našli jste si tam lásku, nebo přátelství? Chtěli byste si taneční zopakovat i v dospělosti?

Toto období patří mimo jiné tanečním kurzům. Tanec je považován za základní disciplínu, kterou by měl alespoň v základech ovládat každý. Navíc taneční kurzy jsou skvělou příležitostí přiučit jedince ve složitém pubertálním věku společenskému chování a vystupování.

Mnohé dívky si poprvé v životě obují boty na vysokém podpatku, většina chlapců si poprvé vyzkouší oblek, někteří i bílé rukavičky. V tanečních vznikají celoživotní přátelství, ale i trvalé lásky, nejedno manželství vyklíčilo právě na tanečním parketu. Jak vzpomínáte na dobu tanečních? A nepatříte také náhodou k těm, kteří v době nejrůznějších televizních tanečních soutěží zatoužili zdokonalit své taneční umění a zapsali se do tanečních pro dospělé?

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.