Sladká jídla můžete vylepšit. Naučte se dělat koláč s lesklým ovocem a zdokonalte drobenku
Milovníci sladkých jídel nad těmito triky zajásají. Co přidat do palačinek, aby byly krásně nadýchané, nebo jak vylepšit drobenku?
Ovoce na koláči bude krásně lesklé, když ho potřete vlažným sirupem ze stejného dílu vody a cukru.
Abyste vytvořili na dezertu křupavou krustu, posypte před nalitím těsta vymazaný pekáč hrubým cukrem.
Palačinky budou nadýchané, když namísto vody použijete do těsta sodovku.
Mezi nejoblíbenější koláče patří ty s drobenkou, a ta se dá krásně vylepšit. Na jablečný koláč přidejte do drobenky skořici, na švestkový mletý mák a na meruňkový nasekané mandle. Uvidíte, že tyto malé triky udělají koláče ještě chutnější.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka