Ryba s damiánem
Povídání Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hoření o vaření na přelomu 19. a 20. století bude věnované bylinkám, které se občas zaměňují, mateřídoušce a tymiánáu. A přidáme recept na rybu na tymiánu.
Ingredience
- 4 porce ryby
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sladké papriky
- 2 větší cibule
- 8 dkg másla
- 1 bobkový list
- 3 kuličky celého pepře
- 3 kuličky nového koření
- tymián podle chuti (čerstvý nebo sušený)
- sůl
Mouku smícháme s paprikou. Porce ryby opláchneme a osušíme. Jednu cibuli nakrájíme na drobné kostičky, druhou na kolečka. Na pánvi na kousku másla necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli a přesypeme ji do pekáčku. Na ni naskládáme rybu, kterou jsme osolili a obalili ve směsi mouky a papriky. Přidáme bobkový list, koření, a posypeme tymiánem. Na každou porci položíme kousek másla a všechno poklademe cibulí nakrájenou na kolečka. Dáme do trouby a upečeme.