Ryba s damiánem

Povídání Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hoření o vaření na přelomu 19. a 20. století bude věnované bylinkám, které se občas zaměňují, mateřídoušce a tymiánáu. A přidáme recept na rybu na tymiánu.

Ingredience
  • 4 porce ryby
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 větší cibule
  • 8 dkg másla
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky celého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • tymián podle chuti (čerstvý nebo sušený)
  • sůl

Mouku smícháme s paprikou. Porce ryby opláchneme a osušíme. Jednu cibuli nakrájíme na drobné kostičky, druhou na kolečka. Na pánvi na kousku másla necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli a přesypeme ji do pekáčku. Na ni naskládáme rybu, kterou jsme osolili a obalili ve směsi mouky a papriky. Přidáme bobkový list, koření, a posypeme tymiánem. Na každou porci položíme kousek másla a všechno poklademe cibulí nakrájenou na kolečka. Dáme do trouby a upečeme.