Páteční Noční linka: Zažili jste někdy pocit vyplavení adrenalinu?

11. leden 2019

Říká se, že nejčastěji ho prožívají sportovci při zdolání cíle, který si dali a pokořili nějakou metu.

Ostatně právě dnes si připomínáme výročí úmrtí novozélandského horolezce Edmunda Hillaryho, který jako první pokořil Mount Everest. Dnes se to zdá jako nic, téměř na všech nejvyšších vrcholech světa už lidská noha stála. Lidé se potápějí za žraloky, překonávají světové rekordy v běhu nebo skoku do výšky nebo lezou po horách bez jištění.

Adrenalin se prý vyplavuje taky při milování anebo ve strachu.

Zůstaňme tedy u strachu či stresu. Bude se vás ptát, kdy jste překonali sami sebe, kdy jste museli překonat strach? A dali jste si někdy cíl, o kterém jste věděli, že je téměř nesplnitelný či neuskutečnitelný?

Koho ze světových či našich sportovců obdivujete nebo si myslíte, že to, co dělají, je hazard se životem?

Tohle všechno a jistě mnohem více probereme v páteční Noční lince.

autor: Marcela Vandrová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.