Páteční Noční linka: Chystáte Vánoce pro mazlíčky a jiná čtyřnohá zvířátka?

14. prosinec 2018

Jak je to ve vaší rodině s krmením, případně dárky pro zvířata? Chodíte do lesa a nosíte jablíčka, čerstvá či sušená?

Jaké máte z těchto výletů zážitky? Já jsem se svými rodiči jako dítě jezdila do lesa na Myslivnu, kousek za Brno. Je tam nejen les ale i příjemná restaurace, cestou jsme zpívali koledy a pak se zahřáli u čaje a nějakého dortíku. Moc ráda na to vzpomínám.

Od té doby, co máme pejsky, chystáme s Ježíškem dárky i pro ně. Děláte to taky? A co nejčastěji bývá v balíčku pro pejska nebo kočičku?

Zažili jste někdy u rozbalování dárků nějakou legraci? Pokud do balíčku dáváte něco voňavého, například bůvolí ucho - to je v naší rodině velice populární - může se stát, že chytrý psíček zavětří. Aniž se zeptá na souhlas, vrhne se na hromadu dárků a začne hrabat, až se se k lahůdce dostane.

Před pár lety takhle náš pekinéz našel ucho a současně shodil stromeček. Má váš pejsek na Štědrý den k večeři něco jiného než obvykle?

Jaké zážitky s domácím i venkovním zvířectvem máte ve vzpomínkách? V páteční Noční lince to společně probereme.

autor: Marcela Vandrová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.