Ovocný trhanec podle receptu z Jilemnicka
Další letní moučník z kuchyní našich babiček bude z Jilemnicka, kde se oblibě těšil ovocný trhanec z bramborového těsta. Recept na trhanec připravili Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Ingredience
- ½ kg vařených strouhaných brambor
- 2 vejce
- sůl
- 5 dkg tlučeného cukru
- 2 dkg droždí
- 20 dkg polohrubé mouky
- 5 dkg ořechů
- ½ l mléka
- libovolné ovoce
Do nádoby dáme vařené strouhané brambory, celá vejce, trochu soli, cukr, v mléce vykynuté droždí, mouku, mleté ořechy, mléko a vypracujeme těsto. Těsto necháme vykynout a po vykynutí je rozetřeme na plech, který jsme vymastili máslem a rozpálili. Na povrch klademe čisté ovoce a vložíme do vyhřáté trouby péci. Po upečení moučník vidličkou potrháme a posypeme cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka