Český rozhlas Pohoda je rozhlasovou stanicí nejen pro pamětníky. Hlavní programový pilíř tvoří pořady z archivu doplněné hudbou a obohacené o živé vysílání.

Nová stanice nazvaná Český rozhlas Pohoda využívá digitální rozhlasové vysílání DAB+ a také ostatní digitální způsoby šíření programu, jako jsou online distribuce a také DVB-T2 vysílání v televizorech. Stanice nabízí svůj program 24 hodin denně.

Průvodci vysílání se stali herci Dana Syslová a Tomáš Töpfer. Český rozhlas Pohoda pro vás vybírá to nejzajímavější z bohatého archivu. Především to jsou rozhovory, zábavné a hudební pořady, medailonky, četby, rozhlasové hry, populárně naučné programy a magazíny. Slovesným dramaturgem stanice je Robert Tamchyna, hudebním dramaturgem Jiří Burda, o koordinaci hudebních pořadů se stará Marek Zouhar.

Tvůrci programu Pohody se zaměřují na témata, jako jsou příběhy zajímavých osobností, rodina, mezilidské vztahy, zdraví, historie, věda, místopis, humor, aktuální dění a v neposlední řadě počasí.

Doplňkem archivních pořadů Českého rozhlasu Pohoda je také živé vysílání. Na Pohodové ráno navazuje v dopoledním bloku tradiční rozhlasový magazín Kolotoč. Živé vysílání doplňují také aktuální zpravodajské relace, které přinášejí posluchačům Pohody to nejdůležitější z domova i ze světa. Od mikrofonu vás pozdraví například moderátorky Martina Hynková Vrbová, Jana Chládková a moderátoři Václav Žmolík či Václav Kuba. Editorkou vysílání je Gábina Valcová.

Jedním ze způsobů, jak je možné vysílání Českého rozhlasu Pohoda poslouchat, je digitální rozhlasové vysílání DAB+. Obsluha DAB rádia je podle zkušeností našich posluchačů velmi jednoduchá a pro příjem vysílání není potřeba internetové připojení. Více se dozvíte v následujícím videu.

Distribuce signálu Pohody využívá sítě DAB+ (12C a 12D), dále televizního multiplexu veřejné služby DVB-T2, stejně jako internetové sítě, IPTV operátory a mobilní aplikace mujRozhlas.

Český rozhlas Pohoda je přirozeným doplňkem stanice Český rozhlas Dvojka a také její předchůdkyně, ČRo 2 – Praha. Posluchači si tak mohou v atmosféře příjemné nostalgie připomenout legendární pořady s dřívějším datem vzniku, zavzpomínat na výjimečné osobnosti rozhlasového i hereckého světa a po delší době slyšet například oblíbené písničky z dob svého mládí.

Kontaktujte nás

Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů

Nejoblíbenější pořady

  • Meteor | foto:  Český rozhlas

    Meteor

    Vědecko-populární reportáže, rozhovory a dokumenty pro všechny. K poslechu živě na Dvojce, Pohodě, na webu a v aplikaci mujRozhlas.cz.

    Vysíláme: neděle 10:00, 03:00 a 20:00
  • Aleš Cibulka | foto: Khalil Baalbaki,  Český rozhlas Dvojka

    Tobogan

    Zábavná živě vysílaná talkshow Aleše Cibulky.

    Délka pořadu: 55 minut
    Vysíláme: so 11:00
  • Karel Gott | foto: Honza Ptáček,  Český rozhlas

    Karel Gott

    Hudební pořad, který Karlu Gottovi splnil sen – stal se z něj totiž rozhlasový diskžokej.

    Vysíláme: pátek 14:00, 02:00, 07:00, neděle 8:00