Neuvěřitelné 75. narozeniny Viktora Preisse: Miluji rádio, které podporuje fantazii a představivost

13. březen 2022

V neděli 13. března 2022 slaví 75. narozeniny vynikající herec Viktor Preiss. V divadle, filmu, televizi i v rozhlasovém vysílání ztvárnil nepřeberné množství různých rolí. Mnohé  jsme si připomněli i v našich Hvězdných návratech a dalších pořadech. 

Protože se Viktor Preiss stal v roce 2017 v naší rozhlasové anketě dvaadvacátou Šarmantní osobností roku, nabízíme vám v následující hodině sestřih galavečera, kterého se kromě Viktora Preisse zúčastnili i další nominované osobnosti.

Jak vidím budoucnost rozhlasu? Jako věčnost! Rozhlas je vesmír, který přetrvá. Doufám a věřím, že je nezničitelný.
Viktor Preiss, herec

„Jako dítě jsem vyrůstal s rádiem na pohádkách, imaginaci a představivosti. A práce v rozhlase byla potom pro mne takovou odměnou. Měl jsem velké štěstí, že jsem mohl spolupracovat se spoustou velkých rozhlasových osobností. Rozhlasová práce je jednou z vůbec nejkrásnějších prací, co znám. Máte tam možnost dělat věci, které ve filmu, na divadle ani v televizi nejsou k dosažení.

Čtěte také

„A jakou vidím budoucnost rozhlasu? Jako věčnost! Rozhlas je vesmír, který přetrvá. Všechna média se budou snažit rádio překonat, ale já doufám, že rozhlas je nezničitelný. Pevně v to věřím.

„Ulétávám na balónech. Když jsem měl příležitost letět balónem při natáčení a potom i soukromě, tak to byl jeden z nejkrásnějších zážitků v mém životě. Když letíte nad Prahou ve 4:30 ráno a startujete z parku na Karlově náměstí, tak to je opravdu unikátní. Moc rád na to vzpomínám.

„Vyrůstal jsem také s motorkami a vůní benzínu. S tatínkem jsem zažíval krásné okamžiky, byl jsem přivázán páskem na starou motorku a jezdili jsme v neděli na výlety. Táta vždy z motorky vymontoval motor a dal ho do kuchyně na noviny. Potom ho zase dával zpátky dohromady. Na motorkách jsme vyrostl, usmívá se Viktor Preiss.

Příjemný poslech!

Spustit audio

Související