Nám se s Martou povedl zázrak. Jsem osudu vděčný za setkání s ní, vyznává se Václav Kopta

2. prosinec 2022

Byl to jeden z nejkrásnějších večerů v životě. To napsal na sociální sítě Václav Kopta, který moderoval koncert k narozeninám Marty Kubišové z pražské Lucerny. „Myslím, že všichni byli zasaženi.“ Připravoval se pečlivě na moderaci večera? Jak přijala koncert? Proč se nikdy nenaučil noty? Jak vzpomíná na Václava Neckáře a Hanu Zagorovou? Máme dnes dobré textaře? Zachází se dobře s češtinou?

„Proběhlo něco mimořádného, i když nemám rád falešný patos. Ale byl to opravdu výjimečný večer. Jak jsme byli všichni vyhecovaní, tak výkony byly mimořádné. Kromě toho se to povedlo přenést i ve vysoké zvukové kvalitě. To jsem zíral,“ vypráví herec, moderátor a textař.

S Martou Kubišovou se prý vzájemně našli díky vzájemné spolupráci. „Propojil nás Petr Malásek. A když má textař před sebou takovou osobnost, jako je Marta, tak se to dá zúročit v textech, protože víte, že když do něj vložíte emoci, tak nevyjde naprázdno. Všechno je to v jejím hlasu, výrazu. A když si toho textař umí vážit, tak se ten zázrak stane. A nám se to s Martou povedlo.“

„Měli jsme pocit, že se známe léta. A najednou bylo jedno, jak jsme od sebe vzdáleni generačně, jestli si tykáme nebo chodíme na kávu. Najednou je vedle tebe člověk, ke kterému cítíš blízkost, lásku a není k tomu potřeba roky společného soužití. Jestli jsem za něco osudu vděčný, tak za toto setkání, které je jedno z těch nejdůležitějších,“ vyznává se Václav Kopta.

Související