Na světě je jen jedna jediná lepší potápěčka než Denisa Lhotová z Hořic

20. červen 2016

V potápěčské základně Blue Season Bali na tichomořském ostrově Bali skončila celosvětová soutěž The Best Dive Job in the World 2014/2015, v jejímž finále se utkala i Denisa Lhotová z Hořic... Ano, tak zněl novinový titulek z loňského roku, kdy mladá potápěčka z našeho kraje potvrdila, že její zájem o tento extrémní sport není náhodný, ani pomíjivý.

Z více než pěti set potápěčů z celého světa ji odborná porota vybrala do finálové osmičky, kdy musela už se vším všudy předvést co v ní je.

A nakonec skončila jen těsně pod nejvyšší příčkou na krásném druhém místě.

Potápění se Denisa amatérsky věnovala od svých deseti let a to především díky svým rodičům, kteří kráse podmořského světa propadli už dávno.

Z dětského snu se stala realita a v současné době už se Denisa věnuje na plno své práci „divemastera", neboli potápěčského průvodce v krásném koutě světa na Bali.

Naprosto normální potápěčka a milovnice vody Denisa Lhotová z Hořic

Co všechno je nutné obětovat svému koníčku, jak překonávat krizové chvíle a pocity strachu a jak do sebe nechat vstoupit klid v duši v jiné kultuře - to všechno se dozvíte z pořadu Návštěva, který Český rozhlas Hradec Králové uvedl v sobotu 18. června 2016 po 18. hodině.

Pokud si chcete poslechnout rozhovor s naprosto normální potápěčkou a milovnicí vody o potápění se šnorchlem, potápěčskou lahví a ploutvemi nebo i klidně jen tak, bez ničeho, poslouchejte pořad, který i bez obrazu obohatí vaše obzory!

Potápěčka Denisa Lhotová z Hořic spolu s moderátorem Františkem Mifkem
autor: František Mifek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.