Máslové kedlubny s karotkou
Máslové kedlubny s karotkou, to je další dobrota z receptářů Vladimíry Jakouběové, která nám přiblíží i původ a další využitá kedluben. Recepty našich babiček připravuje redaktor Jaroslav Hoření.
Ingredience
- 60 dkg kedluben
- 8 mrkví
- 3 jarní cibulky
- sůl
- špetka cukru
- muškátový oříšek
- zelená petrželka
- 5 dkg přepuštěného másla
- 1 dcl smetany
Očištěné kedlubny nakrájíme na stejnoměrné plátky. Mladé listy z kedluben nevyhazujeme, ale krátce je spaříme a necháme stranou. Mrkev nakrájíme na kolečka a spodní část cibulek také. Na másle osmahneme cibulky a mrkev, pak přidáme kedlubny a cukr. Po chvilce posypeme strouhaným muškátovým oříškem, osolíme, přidáme petrželku a zalijeme vše smetanou. Necháme pod poklicí krátce podusit. Podáváme s vařenými bramborami. Na talíři ozdobíme zelenými lístky kedluben.