Máslové kedlubny s karotkou

Máslové kedlubny s karotkou, to je další dobrota z receptářů Vladimíry Jakouběové, která nám přiblíží i původ a další využitá kedluben. Recepty našich babiček připravuje redaktor Jaroslav Hoření.

Ingredience
  • 60 dkg kedluben
  • 8 mrkví
  • 3 jarní cibulky
  • sůl
  • špetka cukru
  • muškátový oříšek
  • zelená petrželka
  • 5 dkg přepuštěného másla
  • 1 dcl smetany

Očištěné kedlubny nakrájíme na stejnoměrné plátky. Mladé listy z kedluben nevyhazujeme, ale krátce je spaříme a necháme stranou. Mrkev nakrájíme na kolečka a spodní část cibulek také. Na másle osmahneme cibulky a mrkev, pak přidáme kedlubny a cukr. Po chvilce posypeme strouhaným muškátovým oříškem, osolíme, přidáme petrželku a zalijeme vše smetanou. Necháme pod poklicí krátce podusit. Podáváme s vařenými bramborami. Na talíři ozdobíme zelenými lístky kedluben.