Mám cíl, který si chci splnit se Zlínem, říká hokejový gólman zlínských Beranů Daniel Huf

11. květen 2023

Do sezony vstupoval za ostříleným Liborem Kašíkem jako brankářská dvojka, aby ji zakončil jako nejlepší gólman celé první hokejové ligy. Co stojí za hvězdným vzestupem brankáře hokejistů Berani Zlín Daniela Hufa, co chybělo Zlínu k návratu do extraligy a jaké má Daniel sny a cíle?

Teprve 24letý hokejový gólman zlínských Beranů Daniel Huf se letos kromě prvenství v první lize radoval i z ocenění pro nejužitečnějšího hráče play off, nejlepšího brankáře soutěže a také se dostal do All stars výběru soutěže.

I na podzim bude pokračovat ve Zlíně, kde získal smlouvu na další dva roky. Jaké má sportovní cíle? Podle jeho slov je to jednoznačně postup Zlína zpět do extraligy: “Jsem rád, že klub uplatnil opci. Mám cíl, který si chci splnit se Zlínem, a toto beru jako takovou velkou šanci k tomu, že se to může podařit, že to můžeme zvládnout.“

V rozhovoru se samozřejmě rozebírala letošní zlínská hokejová sezóna. Daniel Huf prozradil, že se nenechá jen tak rozhodit, ale že je trochu pověrčivý a má své rituály. “Ano, jsem v určitých věcech pověrčivý a třeba musím říct, že fakt před každým zápasem, dokud je na stadionu ještě ticho a klid, si vnitřně promluvím s celým stadionem. Mluvím i s brankou a vždycky poplácám tyčky. A když ty pak puk vyrazí ven, tak vždycky poplácáním poděkuji. Myslím si, že už někdo si toho musel všimnout,“ říká Daniel s úsměvem.

Kromě hokeje byla ve studiu Českého rozhlasu Zlín řeč i o dalších aktivitách úspěšného gólmana a o jeho životě. Daniel Huf totiž nežije jen hokejem, na konci května ho čekají například státnice na vysoké škole.

Co studuje? A jak se dá skloubit vrcholový sport se studiem? Nelákalo ho někdy herectví, kdy geny mohl podědit po svém dědečkovi, kterým zlínský herec Stanislav Tříska?

Poslechněte si rozhovor s úspěšným zlínským gólmanem Danielem Hufem.

Spustit audio

Související