Maková bábovka

Kynutou bábovku s mákem znají všichni, ale zkuste i variantu šlehanou.

Ingredience
  • 3 vejce
  • tři čtvrtě hrnku cukru
  • 1 vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkového aroma
  • půl hrnku oleje
  • tři čtvrtě hrnku mléka
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • půl hrnku nemletého máku
  • případně cukr moučka na posypání hotové bábovky
  • tuk a polohrubá mouka do formy

Postup:

  1. Nejdřív vymažeme formu tukem a vysypeme moukou.
  2. Vejce elektrickými metličkami vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny.
  3. Zvolna přišleháme olej, pak mléko a nakonec přidáváme postupně mouku s prosátým kypřicím práškem a nemletý mák.
  4. Hotové těsto vlijeme do připravené formy a dáme do středně předehřáté trouby (175-180 stupňů) péct. Špejlí zkusíme, je-li těsto propečené.
  5. Hotovou zchladlou bábovku můžeme ještě pocukrovat.

Související