Láskyplné melodie pod májovou rozkvetlou třešní s hvězdami Kennym G nebo Andrém Rieu

1. květen 2023

Od dob velkého českého romantického básníka Karla Hynka Máchy vnímáme první máj také jako oslavu lásky. A právě toto pojetí svátečního dne najde své vyjádření v sestavě půlhodinky Vlídných tónů.

Můžete si totiž poslechnout instrumentálky, které lze nazvat romantickými neboli, s nadsázkou řečeno, láskyplnými, v podání z většiny velkých hvězd žánru, který v tomto pořadu přednostně sledujeme, tedy easy listening, hudby k příjemnému poslechu.

Uslyšíte amerického sopránsaxofonistu Kennyho G, holandského houslistu Andrého Rieu, francouzského klavíristu Richarda Claydermana, britskou kytarovou skupinu Shadows a navíc vás pozveme skrze dvě nahrávky na kvapem se blížící koncert houslisty Jana Hrubého a přátel ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice ve středu 3. května.

Čtěte také

True Love, Opravdová láska, to je název legendárního duetu nejslavnějšího croonera všech dob Binga Crosby a monacké kněžny a filmové hvězdy Grace Kelly, jehož autorem je Cole Porter. Duet zazněl v romantickém filmovém muzikálu z roku 1956 High Society neboli Z nóbl společnosti, pod kterýmžto názvem byl v Čechách promítán.

Máme pro vás v májových Vlídných tónech líbeznou verzi True Love od Johann Strauss Orchestra pod taktovkou komerčně velmi úspěšného holandského dirigenta, houslisty i podnikatele Andrého Rieu.

Můžete se potěšit, třeba při polibku nejlépe pod rozkvetlou třešní, také sedmatřicet let starou instrumentální verzí velikého hitu anglického písničkáře Jamese Blunta You´re Beautiful v podání Kennyh G.

Dále nabídne v pojetí francouzského klavíristy Richarda Claydermana, proslaveného hlavně Baladou pro Adélku, evergreen z osmdesátých let věhlasného zpěváka a klávesisty Stevieho Wondera I Just Called To Say I Love You, Volal jsem, abych řekl, že tě miluju.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související