Kvůli roli ve zlínském divadle jsem chodil na logopedii, prozradil zpěvák kapely No Name Igor Timko

4. květen 2023

Na konci dubna měl v Městském divadle Zlín premiéru muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení. V jedné z hlavních rolí tu můžete vidět i hlavní tvář kapely No Name Igora Timka.

Igor Timko je muzikant, vystudovaný herec a má za sebou dokonce i 3 roky baletu. Role v muzikálu je proto pro něj jako stvořená. Příležitost dostal ve zlínském divadle, kde v muzikálu Ženy na pokraji nervového zhroucení hraje v alternaci s Radovanem Králem roli taxikáře.

V rozhovoru prozradil, že nápad na účinkování ve zlínském divadle vznikl v podstatě z pragmatických důvodů, a to kvůli jeho působení na vysoké škole. Účinkování na „zahraniční“ divadelní scéně mu totiž pomůže v plánované cestě za titulem docenta na Akademii umění v Banské Bystrici, kde učí.

Svou roli hraje v češtině, k čemuž prozradil: „Sehnal jsem kontakt na vynikající paní logopedku Lucku Gajdošíkovou a absolvoval jsem 12 až 14 hodin logopedie. Já jsem chtěl mluvit tak, aby to bylo s úctou vůči vašemu jazyku, takže jsme dřeli jsme ř, l, s.“

V rozhovoru byla řeč nejen o muzikálu Ženy na pokraji nervového zhroucení, ale i o slovenském temperamentu nebo o Igorově rodině.

Spustit audio

Související