Kuře na hruškách
V kuchyních našich babiček měly na podzim své místo hrušky. A to nejen do koláčů a závinů; jejich medová chuť se dobře snoubí i s masem. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření vyzkoušeli recept na kuře na hruškách.
Ingredience
- 1 velké kuře
- sůl
- 2 hrušky
- zázvor
- 1 cibule
- 3 lžíce medu
- vývar z drůbků
- petrželka nebo pažitka
Naporcované kuře nasolíme, poskládáme do pekáče a proložíme je nakrájenými hruškami, které jsme zbavili jádřinců. Zázvor oloupeme a nakrájíme na malé tenké kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka a obojí přidáme do pekáče. Maso potřeme medem a pečeme v troubě asi 30 minut, podléváme je vývarem. Upečené maso posypeme zelenými bylinkami. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo s bramborovým knedlíkem.