„Jsem ráda, že jsem prožila takový život.“ Poslední rozhovor Věry Špinarové

27. březen 2017

Minulý týden se srdce Věry Špinarové zastavilo přímo během koncertu a v neděli 26. 3. 2017 zpěvačka v motolské nemocnici zemřela. V rozhovoru na Dvojce vzpomínala na svou kariéru, ale i své osudové lásky.

„Jsem ráda, že jsem prožila takový život, jaký jsem si prožila. Byl to život nahoru a dolů. Dolů to jde rychleji, nahoru se musíš drát. Ale o to byl ten život pestřejší. Prožila jsem si ledacos. A právě proto jsem tam, kde jsem dnes,“ svěřila se Špinarová Františkovi Ringovi Čechovi v červnu 2016.

„Já si všeho strašně vážím a užívám si koncerty. A jsem šťastná, že mám vyprodáno. Že jezdím a že zpívám,“ vyznala se zpěvačka, které se přezdívalo česká Janis Joplin nebo Tina Turner, která Karla Gotta vždycky oslovovala pane Gott a která nenáviděla pěvecké soutěže.

„Mám ráda stabilitu, svoje koncerty. Tam jsem sama za sebe.“ Věra Špinarová svou kariéru začala v 15 letech. Byla dvakrát vdaná: za Iva Pavlíka 13 let, za Vítězslava Vávru 16 let. Svůj největší hit Jednoho dne se vrátíš nahrála v roce 1976 na hudbu Ennia Morriconeho z filmu Tenkrát na Západě. Zemřela ve věku 65 let.

autoři: rota , František Ringo Čech
Spustit audio