Dušený pórek s vopichem

Hlavním hrdinou jarních receptů našich babiček bude tentokrát pórek. Trochu štiplavá zelenina se spoustou příznivých vlivů. A z receptů Vladimíra Jakouběová vybrala dušený pórek s vopichem.

Ingredience
  • 3 větší pórky
  • 1 cibule
  • 2-3 lžíce sádla
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • vopich (libeček)

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kousky, vopich nasekáme nadrobno. Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli dozlatova. Přisypeme k ní pórek, osolíme, opepříme, okmínujeme a 2-3 minuty smažíme za stálého míchání společně s cibulí a vopichem. Potom podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 10 minut). Podáváme s vařenými bramborami a volským okem.