Úterní Noční linka: Pálení čarodějnic – tradice, pohádky a zážitky pod jarním nebem

30. duben 2024

Připojte se k naší Noční lince, kde oslavíme tradiční slavnost Pálení čarodějnic! Tentokrát se ponoříme do starých pohádek, zvyků a vzpomínek spojených s tímto magickým jarním rituálem. Sdílejte s námi vaše zkušenosti a příběhy z tohoto zvláštního večera, jak jste ho prožívali kdysi a jak ho prožíváte nyní.

Povídejme si o ohňových kůlech, veselých obřadech a záhadných tradicích, které dodnes ožívají pod jarním nebem. Jaký význam má pro vás osobně Pálení čarodějnic? Máte nějaký oblíbený pohádkový příběh nebo legendu spojenou s Pálením čarodějnic?

Podělte se s námi o ty nejzajímavější příběhy. Jak se liší slavení Pálení čarodějnic v různých regionech České republiky? Jsou některé regionální tradice, které jsou pro vás zvlášť významné? Jak se tato tradiční událost proměnila v průběhu času?

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související